Welcome!
The Mahatma Gandhi Human Rights Organization is a Budapest based humanitarian organization that was created in 1992. The vision of the founder, Mr. Gibril Deen, is to fight for the rights of migrants and refugees, to combat racism and discrimination against foreigners and to encourage at all levels social inclusion in our community.

FEKETÉN FEHÉREN A RASSZIZMUS ELLEN/CLEARLY AGAINST RACISM

feketn_fehren_.jpg

 

 

 

AZ EMBERI JOGOK VÉDELME ÉS A FAJI MEGKÜLÖNBÖZTETÉS ELLENI KÜZDELEM VESZÉLYBEN VAN MAGYARORSZÁGON!

Ezért a SPIN hálózat szolidaritási kampányt indít a Mahatma Gandhi Emberi Jogi Szervezet megsegítésére. Támogassa Ön is a szervezet munkáját 20 €-val, ezért kapni fog egy jó minőségű, szolidaritás emblémával ellátott pólót. A részletekért kattintson ide!

 

csm_szolidaritas-tshirt-logo-design_f36f1b93aa.jpg

EZ ITT A KÉRDÉS! THIS IS THE QUESTION! INTERVIEW WITH MR. DEEN (FROM 27. MINUTE)

ez_itt_a_krds_resize.png

 

 

  

SPORT INCLUSION IN BUDAPEST! LISTEN TO PODCAST, WATCH VIDEOS!img_2369.jpg

   

   BLACK LIVES MATTER! SPEECH OF MR. DEEN

jegyzet_2020-08-28_020043.png 

 

gambia_log2sz_resize.gif
  
 
 
 
 
 

About our sister organization in Gambia

 

 

  

 

 

 

 

 

 

football.gif

FOOTBALL AGAINST RACISM PROGRAM IN HUNGARY

FOOTBALL HAS NO COLOUR - A FOCINAK NINCS SZÍNE 

1szzalk.jpg
 
 
  • Magyar
  • English
Workshop a Faji megkülönböztetés elleni világnap alkalmából PDF Nyomtatás E-mail

Helyszín: Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gyakorló Középiskola - A Mahatma Gandhi Egyesület képviselői március 21-én az Antirasszista világnap alkalmából tartottak foglalkozást a budapesti Xantus Középiskolában. A foglalkozáson körülbelül 100 diák vett részt, akik 9. osztályosok voltak.

Képgaléria


A foglalkozás elején a foglalkozás vezetője arra kérte a diákokat, hogy gondolkodjanak magukról. Arra kérte őket, hogy töltsék fel az alábbi mondatot: Én… vagyok. A pontok helyére bármilyen szót tehettek, a lényeg csak az volt, hogy a mondat magukról áruljon el valamit. Pár perces gondolkodási idő után a diákok megosztották egymással, hogy miket írtak. A teljesség igénye nélkül következő válaszok születtek:

Én nő vagyok.

Én diák vagyok.

Én vidéki vagyok.

Én éhes vagyok.

A legtöbb diák olyan mondatot rakott össze, amelyben magát egy csoport tagjaként említi (vidéki, diák stb.)

Az előadó beszélt pár szóban a Mahatma Gandhi Egyesületről, a céljairól, arról, hogy kiket támogat az egyesület. Aztán beszélt arról, hogy mióta emlékezünk meg a faji megkülönböztetés áldozatairól és hogy az ENSZ miért hozta létre ezt a napot.

Az foglalkozásvezető ezen a ponton kapcsolta össze az óra mondanivalóját és a rövid gyakorlatot az óra elejéről. A bevezető gyakorlat során a diákok csoportokba sorolták magukat, a csoportok lehetnek domináns, többségi vagy kevésbé domináns
csoportok. Az óra további részében főleg arról volt szó, hogy ha két csoport találkozik, akkor hogyan viszonyulnak egymáshoz, a csoportok mennyire hasonulnak egymáshoz illetve mennyire keresik a kapcsolatot egymással.

A diákok segítségével arról is beszélgettünk, hogy melyik lehet a kisebbségi csoport és a többségi csoport számára a legelőnyösebb stratégia. A beszélgetés során szóba került az is, hogy Magyarországon milyen kisebbségi csoportok élnek és ezek mennyire ápolják a saját kultúrájukat, illetve, hogy a többségi magyar társadalom hogyan viszonyul ezeknek a sajátosságokhoz.

Az óra utolsó felében a szekálódásról, cikizésről volt szó. Az előadó felhívta a diákok figyelmét, hogy nem csak a kulturális különbségek szülhetnek konfliktus, hanem akár az is, hogy valami eltér a többségtől és ezért cikizik, szekálják, ez pedig maradandó lelki sérüléseket okozhat.

Az óra összességében eredményesen telt, a diákok megértették az előadás során elhangzottakat és egy kis tovább gondolással sikeresen alkalmazhatják a mindennapi kapcsolataik során.
 
< Előző   Következő >
Contact
Address:
Bán utca 1/a ll/1 doorbell 9
Budapest
Hungary
1123

Email: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Telephone: (+36 1) 215-8301
Fax: (+36 1) 215-8301

Information: Mobile phone: (+36 30) 99 63 567